Tente Branda

RAYLI TENTE

İçindekiler

A2

Ürünü tanıyın!

 Özel bir gergi sistemiyle çalışan raylı tente her tür hava koşulunda kullanılabilen, uzun ömürlü ve her mekana uyum sağlayan bir sistem olarak tanımlanabilir. Raylı tente, belirli bir iskelet ray sistemi üzerine kurulan ve ray üzerinde ileri geri hareket eden bir sistem olarak sabit, körüklü ve mafsallı tenteden ayrılır. 

 İstenilen büyüklükteki alana gölgelendirme yapma imkanı sağlayan raylı tente, kullanım alanı özelinde imal edilebilir. Bu sayede farklı büyüklüklerdeki alanlarda optimum fayda sağlanacak şekilde kullanılabilir. Raylı tente modellerinin cafelerde, otel bahçelerinde ya da yağmur koruması ve gölgelendirme elde edilmesi istenen farklı mekanlarda kullanılması mümkündür. Sistemin rayları sayesinde büyük alanlarda birden fazla tente kullanılması gerekliliği ortadan kalkar ve istenilen alana raylı tente ile yağmur koruması ve gölgelendirme yapılabilir. Bu nedenle raylı tente sistemleri son derece kullanışlı çözümler olarak ön plana çıkarlar. 

İLETİŞİME GEÇİN​!

Whatsapp ya da Telegram üzerinden kolaylıkla bize ulaşabilirsiniz!

K (4)

Ürün Özellikleri

RAYLI TENTE İLE HER MEVSİM RAHAT EDİN

 Raylı tente gerekli görüldüğü durumlarda etrafı kapatılarak dışarıda ayrı bir mekan yaratma imkanı verir. Aynı zamanda mekanların daha büyük ve daha kullanışlı hale getirilmesi için raylı tente sistemlerinden faydalanılır. Raylı tente sistemlerinin sık tercih edilmesini sağlayan en önemli etkenlerden biri, istenildiği zaman kolayca açılıp kapanmaya uygun bir yapısının olmasıdır. 

 Son derece sağlam bir tasarımı olan raylı tente sistemlerinde bozulma ya da yıkılma gibi sorunlarla karşı karşıya kalınmaz. Mekanlara ait dış ve açık alanlar raylı tente sistemleri sayesinde konforlu ve güvenli bir şekilde kapatılabilir. Raylı tente belirli bir alanda hareketli olmasına karşın hareket alanı sabit olduğundan yalnızca üst kısmı hareket eden bir sistemdir. Bunun için prefabrik yapılar gibi direkler koyulur ve raylı tente direkler üzerinde hareket ettirilen bir sistem olarak çalışır.

 Raylı tentelerin pek çok farklı çeşidi vardır. Kullanıcılara sunulan zengin çeşitlilik sayesinde üstü açık alanlarda raylı tente kullanımından optimum fayda sağlanmaktadır. Kafeler, teraslı mekanlar, bahçeli mekanlar ve çeşitli üstü açık alanların en konforlu ve güvenli şekilde kapatılabilmesi için otomatik ya da uzaktan kumanda seçeneğine sahip raylı tenteler kullanılmaktadır.

N (4)

Her Koşulda Kullanılabilir

Raylı tente genellikle güneşli alanların üzerini kapatmak için sıklıkla tercih edilen yöntemlerden biridir. Kullanım alanında sabit bir duvar olduğu durumlarda ürünün bir ucu bu duvara sabitlenerek raylı tente kullanımı sağlanabilir. Raylı tentenin bitmesi planlanan yerde bir başka tutma noktası olmadığı durumlarda sağlam direkler yapılarak sabitlenmesi gündeme gelebilir. Başlangıç ve bitiş noktalarında sabitlenecek bir duvarın bulunmaması halinde ise tentenin yalnızca direklerin üzerine sabitlenmesi söz konusu olabilir. Raylı tente sistemlerinin kurulumu, kullanım alanının özelliklerine ve ihtiyaçlara bağlı olarak tasarlanıp gerçekleştirilebilir.

Raylı Tente Kullanım Alanları Nelerdir?

 Raylı tente kullanımından optimum fayda sağlanması için ihtiyaçları doğru bir şekilde belirlemek önemlidir. Raylı tente; cafe ve restoran gibi dışarıda bölümleri olan mekanlarda ve evlerde oluşturulmak istenen kış bahçesi ve kapalı balkon gibi her mevsim kullanıma uygun özel alanlarda tercih edilebilecek işlevsel bir çözümdür. Su ve diğer dış etkenleri geçirmez özellikte, kaliteli ve dayanıklı malzemelerden üretilen tente malzemeleri kullanım süresi boyunca konfor sağladığından giderek artan bir popülariteye sahiptir. Raylı tente modelleri; cafe, balkon, otel, veranda ve restoranların dış mekanları ile konutların teraslarında ve bahçelerinde her mevsim son derece konforlu ve güvenli bir şekilde kullanılabilir. Açılıp kapanabilen, elektrikle çalışan raylı tentelerin kumandayla kontrol edilen modelleri özellikle restoran gibi işletmeler için konforlu çözümler olarak kabul edilirler. Raylı tente modelleri restoran ve cafe gibi işletmelerde yeni alanlar oluşturulması ve bu alanların etkin bir şekilde kullanılması için sıklıkla kullanılır. Farklı modellerde ve özelliklerde üretilen raylı tente modelleri işlevsellik ve estetik görünüm bakımından sağladıkları avantajlar sayesinde işletmeler ve konutlarda sık kullanılan çözümler arasında yer almaktadır. Raylı tente modelleri kullanıldıkları alanlarda dekoratif bir görünüm elde etmeye de yardımcı olurlar. İşlevsellikleri ve görsellikleri ile göz dolduran otomatik  raylı tente modelleri motor yardımıyla çalışır ve kullanıldıkları alana kolayca uyum sağlarlar. Bu sayede kafe, restoran, otel ve diğer kullanım alanları ile uyumlu bir bütünlük yakalarlar. Zarif görünümleri ile şık ve estetik görünen tente modelleri bu görünümü üretim aşamasında tercih edilen malzemelerin kalitesine borçludur. İlgi çekici mekanlar oluşturmak için raylı tente modellerinin dekoratif özelliklerini ön plana çıkarmak günümüzde işletmelerin özgün tarzlarını gözler önüne sermek için sıklıkla başvurdukları yöntemlerden biridir.

Raylı Tente Özellikleri Nelerdir?

 Raylı tente sistemlerinde 3 katmanlı, 5 yıl garantili, Block Out SERGE FERRARI ve SIOEN kumaşlar kullanılır. Alev yürütmeme ve güneş ışığını geçirmeme özelliği bulunan kumaşlar PVC esaslı flexy özelliklerinden dolayı dış hava şartlarına uygunlukları ile beğeni toplarlar. Bu aynı zamanda uzun süreli kullanım imkanı anlamına da gelen önemli bir avantajdır. E sınıfı ısı performansına sahip olan kumaşlarda insan sağlığı açısından zararlı fitalat maddesi bulunmaz. Üretilen tente modellerinde sistemin işlevselliği, karşı karşıya kalınabilecek herhangi bir fiziksel olumsuzluğa karşı 5 yıl boyunca garantilidir. Aynı şekilde tente sistemlerinin motorları da 5 yıl marka garantisine sahiptir. Raylı tente sistemlerinde 24 volt, Samsung A+ Gün ışığı LED aydınlatma kullanılır. LED’ler kumaş profili iç kesitlere göre özel olarak imal edilir. Profile açılan yuvalara yerleştirilen kumaş profili ile LED’ler sistemle entegre şekilde bütünleştirilir, bu sayede uzun ömürlü ve estetik açıdan beklentileri karşılayan bir kullanım imkanı elde edilir. Raylı tente sistemlerinin en üst kısmına koruma sacı monte edilmesi yoluyla; motor, ray bağlantı aparatları ve geriye toplandığı zaman kumaş olumsuz hava şartlarından ve dış etkenlerden korunabilir. Yağmur oluğunun dışa bakan kısımlarında estetik bir görünüme erişmek aynı zamanda yanlardan su taşmasını önlemek için dere yan kapağı kullanılır. Kapak, oluğa tırnaklar kullanılarak vidasız bir şekilde monte edilir ve yekpare dere görünümü yakalanmış olur. Kumaş üzerinde toplanan suyun eğimle birlikte yağmur oluğuna gelmesi ve yağmur oluğundan dikme profilleriyle inişini sağlayan su tahliyesi sistemi kullanım konforu sağlar. Bunun için dikme profilinin zemin kısmına, alüminyum dökümden malzeme kullanılarak profilin yere bağlantısını ve suyun tahliyesini estetik görünümü bozmadan sağlamak mümkündür. Raylı tente sisteminin hareketli aksamıyla konstrüksiyon arasındaki yalıtım, yalıtım fitilleri ile sağlanır. Yağmur suyunun kapalı alana girmesini engelleyen sistem aynı zamanda yağmur oluğuna yönlendirme yapar. Elastik bir yapıya sahip olan fitiller sayesinde mükemmel bir tahliye imkanı elde edilir.

Raylı Tente Avantajları Nelerdir?

 Raylı tente kendine özgü bir gergi sisteminden faydalanılarak çalıştırılır. Tüm hava şartlarına karşı yüksek dayanıklılık özelliğine sahip olacak şekilde tasarlanır. Farklı yaşam alanlarına uyumlu sistemler olan raylı tenteler uzun yıllar boyunca üst düzey konfor sağlayan bir kullanım imkanı sunar. Sahip olduğu özellikler nedeniyle raylı tente sistemleri yalnızca evlerde değil aynı zamanda kafelerde, restoranlarda, bahçelerde ve teraslarda sıklıkla kullanılır. Raylı sisteminin ve üç farklı katmandan meydana gelen özel kumaşının sağladığı avantaj sayesinde raylı tente sistemleri hem yaz hem kış aylarının olumsuz hava şartlarından koruma sağlar. Çalışma sırasında rayları ses yapmaz. Her tür hava koşulunda mekanın optimal ısı seviyesinin korunmasını sağlayan raylı tente sistemleri önemli bir tasarruf aracı olma özelliğine sahiptir. Farklı kullanım alanlarında dört mevsim konfor ve tasarruf sağlayan raylı tente sistemleri, her tür mekanın ve projenin çok daha şık bir görünüme kavuşmasında önemli bir rol oynar. Raylı tente sistemleri pek çok farklı özellikleri ile yeni nesil projelerin en önemli yapı unsurları arasında yer alır, kullanıldıkları mekanlara değer katar ve optimum fayda sağlar. Raylı tenteler her mekana uyum sağlayan özellikleri ile ön plana çıkarlar. Kullanım alanına göre özel ölçülere göre imal edilen raylı tenteler farklı büyüklüklerdeki mekanlarda kolayca kullanılırlar. Ortam özelliğine uygun olarak sipariş edilen raylı tenteler sayesinde mekanlarda yepyeni bir alan oluşturma imkanı elde edilebilir. Bazı tente modellerinin bakımı ve temizlenmesi zor olabilirken raylı tente sistemleri piston bakımı ve tente kumaşının temizliği açısından son derece avantajlıdır. Cafe, restoran gibi işletmelerde diğer bir deyişle müşterilerin sık uğradıkları mekanlarda raylı tente sistemleri, müşteriler rahatsız olmadan açılıp kapanma imkanı sunan işlevsel bir çözüm olarak ön plana çıkar. Raylı tente sistemleri kullanılarak yeni alanlar oluşturulacağı durumlarda mekanın tüm konseptine uygun bir alan oluşturmaya özen gösterilmelidir. Farklı kumaş renkleri kullanılarak tasarlanan raylı tente sistemleri sayesinde mekanda göz alıcı ve şık bir dizayn elde etmek mümkündür.

Raylı Tente Modelleri Nelerdir?

 Otomatik raylı tente modelleri son derece pratik ve kontrol edilebilir nitelikleriyle diğer tentelere göre ön plana çıkan teknolojik özeliklere sahiptir. Kullanıcılara pratik çözümler ve kullanım kolaylığı sağlayan raylı tente modellerinde, motorlu tente ve verici arasında kablo kullanımı gerekmez. Radyo teknolojisiyle çalışan tenteler uzaktan kontrol edilebilir, tek bir dokunuşla oturulan yerden dahi yönlendirme avantajı elde edilebilir. Raylı tente sistemleri üç katmanlı kumaş ile üretilirler. Bu sayede kullanıldıkları alanı yaz aylarında sıcaktan ve güneşin zararlı ışınlarından, kış aylarında ise yağmurdan ve diğer olumsuz hava şartlarından korurlar. Raylı tente sistemlerinin rayları ve yürüyen aksamları ses çıkarma ve bakım ihtiyacı yoktur.  Uzaktan kumandayla yönetilen raylı tentelerin açılıp kapanması çok pratiktir. Raylı tentelerin; otomasyonlu sistem, elektrostatik boya, ahşap desen, ekstrüzyon alüminyum, global RAL kartelası, güneş ve rüzgar sensörü gibi özellikleri bulunmaktadır. Raylı tente sistemlerinin çevresine çeşitli kapama sistemlerinin uygulanması yoluyla tamamen kapalı bir alan oluşturmak mümkündür. Bu sayede sıcak yaz havalarında tamamen açık bir ortama, zorlu kış şartlarında kapalı bir ortama sahip olma imkanı elde edilir. Böylece dış mekan keyfi 4 mevsim boyunca üstelik kesintisiz bir şekilde yaşanabilir. Raylı tentelerin kullanılacağı alanın boyutuna göre taşıyıcı direk sayısı belirlenir ve yatay taşıyıcılar hazırlanır. Yatay taşıyıcı sistemin üzerine, raylı tentenin geçirileceği ray sistemi monte edilir. Bu tür sistemler yaşam alanlarında sıklıkla kullanılan tente sistemlerinden optimum fayda sağlanmasını garantiler. Raylı tente kullanımı için gereken sistemin en sağlıklı ve güvenilir şekilde kurulabilmesi için kuvvetli ve aşınmaz menteşelerden, vidalardan ve somunlardan faydalanılır. Aynı zamanda montaj aşamasında pimlere ihtiyaç duyulur. Tüm sistem çoğu durumda ekstrüzyon alüminyum malzeme kullanılarak üretilir. Hem hafif hem zamana ve neme karşı dayanıklı bir malzeme olan alüminyum dış etkilere bağlı olarak küflenmez, oksitlenme yapmaz.Gerekli durumlarda epoksi polyester boyalar kullanılarak istenilen şekilde boyanması mümkündür. Bu sayede kullanım alanına uygun ve dekoratif bir görünüm elde edilebilir. Tentenin ana malzemelerinden biri olan kaplayıcı örtünün farklı renk ve malzemelerden üretilmesiyle şık bir görünüm elde edilebilir.

Raylı Tente Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Raylı tente sisteme entegre motor ve kumanda ile kolaylıkla açılıp kapatılır. Raylı otomatik tente sisteminin hareketini sağlayan motor Alman Becker ve Fransız Somfy marka olup uzaktan kumanda ile kontrol edilebilir. İleri teknoloji ürünü kumandalar sayesinde dijital ekrandan hareketlerinizi takip edebildiğiniz gibi, tentenizin ne zaman açılıp kapanacağını belirleyebilirsiniz.

Raylı tente sistemi yazın sıcak havanın bunaltıcı etkisinden ve güneşin zararlı ışınlarından korurken kış aylarında ise yağmur, rüzgar kışın ve olumsuz hava şartlarının etkisinden korur. 

Raylı tente sisteminde kullanılan alüminyum hammaddesi T5 6063 alüminyumdur. Tente sisteminde kullanılan kumaş su geçirmeme ve alev yürütmeme özelliğine sahip SERGE Ferrari ve SİOEN marka kumaşlardır. Raylı tente sisteminin hareketini sağlayan motor Alman Becker ve Fransız Somfy marka olup uzaktan kumanda ile kontrol edilebilir. İleri teknoloji ürünü kumandalar sayesinde dijital ekrandan hareket takibi yapılabilir.

Müşteri Yorumları

İletişime Geçin!

Bize Ulaşın
Tenteks'e hoş geldiniz,
Size nasıl yardımcı olabiliriz?